Officiellt: Nicklas Bendtner klar för Rosenborg

Rosenborg värvar Bendtner

Sent på måndagsmorgonen står det klart att Nicklasa Bendtner skriver på för Rosenborg. Ett kontrakt som sträcker sig över de kommande tre säsongerna.

Nicklas Bendtners karriär har inte varit precis stabil. Dansken har spelat i klubbar som bland annat Arsenal, Juventus och Wolfsburg och under den senaste tiden har det även blivit spel i Nottingham Forest. Nu är det dock dags för ett nytt äventyr för Bendtner som skrivit på ett treårskontrakt med norska Rosenborg.

Värvningen är aningen oväntad och har slagit ner som en transferbomb i den norska fotbollsvärlden. Rosenborg själva uppger enligt sin egna hemsida att de är överväldigade över sin senaste övergång.

Ett lyft för norsk fotboll

– Det är en fantastisk signering för oss och norsk fotboll. Att en sån stor profil kommer till Rosenborg och Elitserien är något vi kan vara stolta över, skriver Rosenborg i ett officiellt uttalande på klubbens hemsida.

Övergången är förstås ett lyft för båda Rosenborg och hela den norska fotbollen. Även anfallaren är nöjd med flytten och hoppas på att kunna få fart på karriären igen.

– Det har i ärlighetens namn gått neråt sedan tiden i Arsenal, men nu hoppas jag på bättre tiden i Rosenborg, säger 29-åringen.

Den danske landslagsstjärnan har tidigare jämfört med Zlatan Ibrahimovic, men nu kommer han alltså att ansluta sig till den norska storklubben Rosenborg. Dansken åker direkt till lagets träningsläger i Marbella på den spanska solkusten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply