OFFICIELLT: Neymar förlänger med Barcelona

OFFICIELLT: Neymar förlänger med Barcelona
bet365

Barcelona skriver nytt kontrakt med Neymar

Efter många om och men står det klart att Neymar Jr förlänger sitt kontrakt med FC Barcelona till 2021.

Neymar kommer fortsätta spela sin fotboll i den rödblåa Barcelona-tröjan de kommande fem säsongerna, det bekräftade den spanska ligajätten under fredagen i samband med en presskonferens som klubbens president Josep Maria Bartomeu höll i.

Det nya kontraktet innebär att brasilianaren är bunden till de regerande La Liga-mästarna till och med sommaren 2021 samtidigt som han är garanterad en lön på 32,3 miljoner euro brutto, cirka 15 miljoner netto. Förutom att spelarens egna föruttsättningar ändrades har Barcelona även höjt spelarens utköpsklausul. Den tidigare summan låg på 190 miljoner euro men efter att de båda parterna kommit överens om ett nytt kontrakt krävs det nu över 200 miljoner euro för att kunna köpa loss spelaren som tidigare jagats av framför allt Manchester United, Paris Saint-Germain och Real Madrid. I takt med varje avslutad säsong kommer klausulen att öka, detta till 222 miljoner euro om två år och 250 miljoner euro om tre år.

Spelaren själv skriver via sociala medier att han är väldigt glad att fortsätta spela sin fotboll på Camp Nou näsa säsong.

– Jag är glad över att få fortsätta njuta av denna dröm, heja Barça, skrev spelaren på Twitter efter att det hela blivit klart.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply