Officiellt: MFF värvar stjärnback

VM-mannen Miiko Albornoz kommer inte att spela i Malmö FF mer, då han är klar för tyska Hannover 96. Nu har dock skåningarna värvat sin ersättare till den chilenske landslagsmannen, nämligen Åtvidabergs högerback Anton Tinnerholm, som har imponerat i östgötaklubben under flera säsonger. Han presenterades av klubben under deras presskonferens på fredagen.

– Det känns väldigt stort att gå till Sveriges just nu ledande fotbollsklubb. Malmö FF är en klassisk klubb med många SM-guld och många bra spelare och ledare genom åren, dessutom är det en klubb med framåtanda och stora ambitioner. När jag har spelat på Swedbank stadion med Åtvidaberg har det alltid varit en fin inramning med mycket folk på läktarna, säger högerbacken till mff.se.

Även sportchefen Daniel Andersson är lycklig över att man lyckats värva 23-åringen.

– Efter förlusten av Miiko Albornoz och Mahmut Özen har det varit viktigt att rekrytera en högerback och Anton Tinnerolm är ett naturligt val. Han har i ett par år varit en av de bästa i Allsvenskan i sin position, är allround i rollen och bra både offensivt och defensivt. Vi räknar med att han kommer att fortsätta utvecklas i den ljusblå tröjan, säger han till mff.se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply