• Error, no group ID set! Check your syntax!

Officiellt: May Mahlangu skriver på för Sint-Truidense

May Mahlangu skriver på för belgiska klubben Sint-Truidense

För ett par år sedan var May Mahlangu Allsvenskans kanske bästa spelare och var jagad av flera europeiska storklubbar. Han gick istället till Turkiet och nu har han skrivit på för belgiska Sint-Truidense.

May Mahlangu var en extremt bra spelare i Helsingborgs IF mellan 2009 och 2013. Han var en av huvudanledningarna till att HIF vann guldet 2011 och Mahlangu ryktades iväg till bland annat Celtic, men en övergång blev aldrig riktigt av. Det är svårt att säga varför men karriären gick i stå 2013.

Sydafrikanen var klubblös ett tag efter en svår knäskada och IFK Göteborg blev nästa klubb för Mahlangu efter att ha varit klubblös under en bra tid. Rehabilitering tog sin tid och det blev inte jättemånga matcher för Göteborg utan han drog istället vidare till den turkiska klubben Konyaspor. Men efter mindre än ett år i klubben flyttar 26-åringen vidare till Belgien som bosman.

Återförenas med sydafrikansk ikon

Mahlangu har varit kontraktslös sedan augusti då hans kontrakt med Konyaspor gick ut. Men nu har den belgiska klubben Sint-Truidense bekräftar att man har skrivit på ett ettårskontrakt med sydafrikanen, med en option på ytterligare ett år.

Benni McCarthy, en av Sydafrikas bästa fotbollsspelare genom tiderna, är assisterande tränare i Sint-Truidense och var den som fick upp ögonen för Mahlangu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply