Officiellt: Mathias Ranégie klar för Djurgården

Officiellt: Mathias Ranégie klar för Djurgården

Djurgården värvar Mathias Ranégie

Efter en tids spekulationer står det nu klart att Mathias Ranégie lämnar Premier League och Watford för att återvända till Allsvenskan där han kommit överens med Djurgården.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit om att Djurgården har träffat Mathias Ranégie. Nu står det klart att Göteborgssonen återvänder till Sverige för spel i Djurgården. Anfallaren har tidigare spelat i IFK Göteborg, BK Häcken och Malmö FF innan han lämnade för spel i Serie A och Udinese. Tiden i Italien blev inte som han förväntade sig och efter spel i Watford, Millwall och kinesiska Dali Aerbin står det nu klart att 31-åringen skriver på ett lånekontrakt över säsongen 2016.

– Vi har fört diskussioner med Watford om en övergång till Djurgården. Nu har Mathias varit fyra veckor nere i Udinese och tränat för ett eventuellt kommande spel i Serie A där tränaren var sugen på att skriva in honom. Men sedan fick de för stor kvot av utländska spelare och eftersom det bara får vara sex utlänningar i italienska klubbar så dök den här möjligheten upp, säger DIF sportchef Bosse Andersson som förklarar att huvudstaden och den fotboll DIF spelar var viktiga faktorer i uppgörelsen.

– Stockholm var ju attraktivt för Mathias och den fotboll som han skulle passa in i var glasklart Djurgårdens, så det var förstavalet för honom att komma hit. Vi undersökte det, diskuterade och fick en positiv indikation på villkoren som gjorde att jag åkte ner till Udinese och var där i tre dagar och följde Ranegie på träningen med laget. Då passade jag även på att förklara vilka krav vi ställer på en spelare för att han ska komma hit. Efter den tiden kände jag att det inte fanns någon tvekan. Om vi sedan ser till vad som varit så vet jag att han har haft sina brister men han har fått klara direktiv på vad som gäller i DIF och det känner jag mig väldigt trygg med.

Mathias Ranégie har under den senaste månaden trånat intensivt med Udinese och kommer att vara i form för att spela direkt.

– De har kört hårt i Udinese och han är förberedd. Det finns inget att vänta på utan det är omgående leverans som gäller och det vet Mathias om också. Han har alla grundkriterier för det vi söker och för att ingjuta respekt hos motståndarna, konstaterar Bosse som tycker att han fått till en bra deal med en mycket skicklig forward.
– Vi har fått till en oerhört bra möjlighet genom att låna honom säsongen ut 2016. Vi är överens med Watford och det har ju skrivits lite grann om att det skulle vara en dyr värvning men jag är väldigt nöjd med den här värvningen, det är en riktig kvalitetsspelare vi har tagit in. Balansen i affären är god och det är självklart att när vi säljer fotbollsspelare så är min bestämda uppfattning att vi alltid ska bli bättre. Så med tanke på försäljningen av Emil Bergström kan vi göra den här satsningen, summerar Bosse.

Den före detta MFF-spelaren är nöjd att komma tillbaka till Sverige för spel i Djurgården, dit han ville från första början.

– Det här känns skitkul. Det var en rätt snabb process och jag hörde om Djurgårdens intresse och det kändes helt rätt. Skulle jag tillbaks till Sverige så ville jag till Stockholm framför allt. Jag kände att DIF skulle passa mig bra och jag gillar fotbollen som laget spelar. Ett spännande lagbygge som är på gång, säger Mathias som har kollat in blåränderna frekvent ifrån Kina under 2015.
– Jag följde Djurgården rätt mycket förra året från mitt C More-konto och tycket att de spelade väldigt bra fotboll. Ett rakt spel, bolltryggt med bra yttrar och mycket inlägg vilket passar mig bra. Jag har alltid gillat Djurgården, det har varit laget som haft lite oflyt ibland och inte kunnat vara med i toppen under vissa år tidigare. Men vi får se hur det går i år, jag hoppas att vi kan kriga på i toppen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply