Officiellt: Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF

Officiellt- Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF

Nytt kontrakt för Rosenberg med MFF

På fredagsförmiddagen står det klart att anfallaren förlänger med Malmö FF och stannar i klubben även nästa säsong.

Malmö FF är på väg att vinna sitt 20:e SM-guld och har med nio matcher kvar av Allsvenskan ett försprång på tio poäng ner till Djurgården på andraplatsen. I helgen ställs man mot Örebro och under de två senaste dagarna har de himmelsblåa fansen fått goda nyheter. På torsdagen förlängde Anders Christiansen sitt kontrakt till och med sommaren 2022 och vid lunchtid på fredagen kom nästa kontraktsförlängning: Markus Rosenberg.

Anfallaren vars tidigare kontrakt skulle sluta att gälla vid årsskiftet har nu förlängt överenskommelsen med ett år. Lagkaptenen stannar därmed på Swedbank Stadion till och med vintern 2018. Till klubbens officiella hemsida säger ’Mackan’ att han siktar på spel i Europa nästa säsong.

– I slutändan var beslutet enkelt. Det viktiga är att jag känner att jag bidrar och jag brinner för att spela i Malmö FF ett år till. Att spela fotboll är fortfarande det bästa som finns och jag ser alltid fram emot att komma till träningen. Hur jag än funderade hittade jag inga anledningar till att sluta.

– Det är här jag är uppväxt. Jag hade en fantastisk barndom, men vi flyttade en del och då blev MFF och Stadionområdet min fasta punkt. Den här föreningen är som en stor familj. Kärleken som supportrarna känner, känner jag likadant. Jag har sett MFF utvecklas och jag känner mig delaktig i framgångarna. Nu vill jag fokusera på att spela ett sista år och det finns mycket att spela om med Allsvenskan, cupen och förhoppningsvis spel i Europa.

Officiellt: Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF
Info: Läs mer om Hammarby AIK TV kanal, vilka tv tider som gäller samt vårt speltips med högt odds

Även klubbens sportchef, Daniel Andersson, är väldigt glad över förlängningen:

– Att Markus förlänger sin fotbollskarriär med ett år är oerhört glädjande för alla med himmelsblått hjärta. På planen håller han fortfarande hög klass och vid sidan av planen är han i sin roll som kapten en ledare och ett stort föredöme.

– När Markus kom hem till Malmö FF 2014 satte han direkt standarden. Han ställer höga krav på sin omgivning, får andra att lyfta sig och visar vägen när det verkligen behövs. I de avgörande ögonblicken håller han högsta klass. Rutinen han hade med sig från utlandet och landslaget var avgörande för att vi skulle ta oss till Champions League två år i rad.

I helgen ställs Malmö FF mot Örebro SK på bortaplan.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Malmö FF-spelarna

Officiellt- Markus Rosenberg förlänger med Malmö FF
Info: Läs mer om Hammarby AIK TV kanal, vilka tv tider som gäller samt vårt speltips med högt odds

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply