bet365
bet365

Officiellt: Markkanen klar för Real Madrid

bet365

Nu är drömövergången klar för finländske anfallaren. Real Madrid och AIK har officiellt bekräftat att Eero Markkanen lämnar Sverige för spel i den spanska huvudstaden. Spelaren har skrivit på för fyra år i klubben och övergången beräknas kosta spanjorerna 20 miljoner kronor. Ytterligare tio miljoner kan betalas ut till AIK om vissa klausuler infrias.

– Eeros övergång från AIK till Real Madrid kan bli den ekonomiskt största affären för AIK Fotboll genom tiderna, säger AIK:s vd Thomas Edselius till klubbens hemsida.

– Att komma till AIK var en dröm som slog in. Tack vare hårt arbete, mina lagkamrater, Mr Alm (tränare Andreas Alm) och hans tränarstab har en annan dröm slagit in, säger Markkanen till klubbens hemsida.

Nu väntar spel i Segunda Division B med b-laget, Real Madrid Castilla för 23-åringen. Där kommer han att tränas av fotbollslegendaren Zinedine Zidane.

– Det känns overkligt. Även om det är b-laget känns det fantastisk för mig och det är ett fantastiskt ställe att utvecklas som spelare, och tränaren är Zinedine Zidane, det är underbart, säger Markkanen till AIK Play. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply