OFFICIELLT: Manchester City värvar Monacos Bernardo Silva

OFFICIELLT: Manchester City värvar Monacos Bernardo Silva

Manchester City har under fredagskvällen bekräftat värvningen av Monacos Bernardo Silva

22-åringen och en av Monacos storstjärnor under säsongen, Bernardo Silva, har blivit bekräftad som Manchester Citys nya värvning. Silva kommer från en säsong där han hjälpt Monaco till en Champions League-semifinal och en ligatitel i Frankrike. 

Den portugisiske landslagsmannen ska ha skrivit på ett 5-års kontrakt och olika rapporter uppger att summan blev på €50m (Cirka 485 miljoner kronor). Silva har gjort 11 mål och 12 assist under säsongen, och var även med i dubbelmötet när Monaco slog ut just Manchester City ur Champions League tidigare i vår.

”Det känns fantastiskt. Helt ärligt är jag nu i ett av världens bästa fotbollslag. Att få vara med i denna klubb och ha en möjlighet som denna känns underbart. Jag är väldigt glad över att vara en i laget nu och jag ser framemot att hjälpa klubben nå sina mål.” säger Bernardo Silva till CityTV.

På frågan om tränare Pep Guardiola: ”Om inte en av så är han den bäste tränaren i världen. Har man chansen att bli tränad av Guardiola säger man inte nej. Vi alla vet vad han gjorde i Barcelona och Bayern München och det var fantastiskt. Och här är förväntningarna att vi ska vinna titlar. Så det kommer vara fantastiskt att jobba med Pep.” avslutar Bernardo Silva.

Pep Guardiola och hans Manchester City har redan gjort av med 5 spelare vars kontrakt går ut i sommar, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna, Gael Clichy, Jesus Navas och Willy CaballeroCity sägs vara nära att värva Monacos vänsterback Benjamin Mendy och Fabinho, samtidigt som man länge ryktats med Tottenhams högerback Kyle Walker.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply