Officiellt: Malmö FF värvar Vidar Örn Kjartansson

Officiellt: Malmö FF värvar Vidar Örn Kjartansson

Vidar Örn Kjartansson klar för Malmö FF

Klockan 15:30 var det dags för presskonferens på Swedbank Stadion i Malmö då MFF presenterade sitt senaste nyförvärv Vidar Örn Kjartansson.

Malmö FF har gjort klart med en anfallare till nästa säsong. Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit om att Malmö FF jagar isländske målsprutan Vidar Örn Kjartansson, något som lagets tränare Allan Kuhn även bekräftat. På onsdagen var det dags för att presentera sitt nyförvärv som förra året lämnade Tippeligaen och Vålerenga för att spela i kinesiska Jiangsu. Totalt blev det nio mål på 28 matcher för islänningen vars lag slutade på nionde plats i ligan.

25-åringen kommer att skriva på ett treårskontrakt och ansluter direkt till laget som kommer att spela ett par träningsmatcher i Dubai i februari månad.

Han kommer att bära tröjnummer 24.

 

“MFF är en storklubb med fantastiska supportrar”

Spelaren fick under presskonferensen frågor om hans intryck av Malmö FF och vad han vet om klubben.

– Jag har följt MFF i Europaspelet och vet att det är en storklubb med fantastiska supportrar. Jag har bara hört bra saker om klubben. Några vänner till mig har besökt Malmö och de säger att det är en trevlig stad och fin arena, säger han.

Som spelare beskriver han sig som en anfallare som kan göra mål både med huvudet och med båda fötterna.

– Jag skapar många chanser för laget, är stark och kan göra mål med huvudet och båda fötterna. Jag är en allroundspelare som inte bara har en specialitet. Men om jag ska välja något så är jag en skicklig avslutare.

Anfallaren berättar även att det gick bra i Kina men att han inte gillade livet utanför fotbollen.

– Det blev totalt 13 mål och 8 assist. Det var också kul att vinna cupen. Men det har varit ett väldigt annorlunda år. Det är en svår liga att spela i och klimatet med stundtals 35-gradig värme är tufft. Laget spelade defensivt och jag kunde inte längre vara en utpräglad målgörare. Så det var ett nytt spelsätt för mig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply