Officiellt: Malmö FF säljer Vladimir Rodic till Karabükspor

Vladimir Rodic lämnar Malmö FF med omedelbar verkan

När Malmö FF spelade Champions League förra hösten var Vladimir Rodic en av deras absolut bästa spelare. Nu, knappt ett år senare, lämnar han bänken i MFF för att prova på spel i Turkiet och Kardemir Karabükspor.

Malmö FF:s Europasäsong 2015 var verkligen sagolik. Flera sagolika matcher i kvalet, bland annat matcherna mot Red Bull Salzburg och Celtic, gjorde att MFF spelade i Europas finaste klubblagsturnering för andra året i rad. Tyvärr kunde inte IFK Norrköping upprepa den succén denna säsongen.

Mitt under kvalet till CL förra säsongen presenterade MFF värvningen av Vladimir Rodic. Ingen visste vem han var, men hans prestationer gjorde MFF-fansen lyriska. Med sin snabbhet, arbetsvilja och teknik satte han som exempel spiken i kistan när Salzburgs skickades ut i kvalet. Nu får Rodic dock lämna MFF efter en blytung vårsäsong.

Skrivit på för Kardemir Karabükspor

MFF bekräftade under fredagen på sin officiella att supporterfavoriten Rodic lämnar klubben för spel i Turkiet och Kardemir Karabükspor. Affären har varit på gång i ett par dagar och Daniel Andersson förklarar hur nöjda man varit med Rodic tid i MFF:
– Vladimir är en hårt arbetande spelare som har bra genombrottskraft. Som person är han alltid positiv i och kring laget, både på och utanför planen och han har varit en bra representant för föreningen. Han gjorde en fin höstsäsong 2015 men har fått mindre speltid under våren, sade Andersson till MFF:s officiella hemsida.

Talar varmt om tiden i MFF

Rodic förklarar också till klubbens officiella hemsida hur nöjd han är med sin tid i klubben, staden och supportrarna som han hade en nära relation med.

”När jag kom till Malmö för ett år sedan var det första gången jag spelade utanför Serbien och jag var ensam långt borta från familj och vänner. Det har gjort att jag har utvecklats mycket som person. Jag har lärt mig att man måste kämpa varje dag för att lyckas och att man måste lära känna mentaliteten på stället man kommit till.

När jag nu säger hej då till mina vänner här känns det märkligt. Jag har fått starka band till människorna, mitt kvarter och sammanhållningen runt Malmö FF. Det har varit fint att få uppleva den kärlek supportrarna visar klubben. När det är matchdag kan man känna att det är något speciellt i luften och atmosfären på Swedbank Stadion är fantastisk.

Några av mina bästa minnen från tiden i MFF kommer från Champions League. När jag var barn drömde jag om att få stå på en fotbollsplan och lyssna på Champions League-hymnen. Det var en dröm som blev sann. Det var ett väldigt känslosamt ögonblick att göra 3–0 mot Salzburg i kvalet och jag hoppas att det är en av de saker folk kommer att minnas mig för.

Jag vill tacka MFF för att de gav mig möjligheten att komma hit och utvecklas både som människa och som spelare. Jag vill tacka supportrarna för stödet de gett mig och mina lagkamrater under den här tiden. Det kommer alltid finnas en speciell plats i mitt hjärta för MFF och jag önskar klubben allt väl framöver.

Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och jag ser fram emot att fortsätta framåt mot nya utmaningar.”

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply