Officiellt: Mahmoud Dahoud lämnar för spel i Dortmund

Officiellt: Mahmoud Dahoud lämnar för spel i Dortmund
bet365

Borussia Dortmund köper Mahmoud Dahoud

Mittfältaren lämnar därmed Borussia Mönchengladbach efter att ha jagats av flertalet storklubbar runt om i Europa.

Borussia Dortmund fortsätter med sitt projekt där man hämtat in några av Europas största talanger och nu har man kommit överens med ännu en talang, Mahmoud Dahoud. Den 21-årige mittfältaren är en av de hetaste talangerna i tysk fotboll för tillfället och har jagats av flera av Europas största klubbar under det senaste åren.

SE ÄVEN: Se Alexander Isak och Borussia Dortmund gratis! Klicka här!

Denna säsong har det totalt blivit 32 matcher för mittfältaren som alltså lämnar efter tre säsonger i klubbens A-lag.

Det är spelarens egna klubb som vid lunchtid gått ut med och bekräftat att spelaren gått med på en övergång under sommarfönstret och affären sägs vara värd omkring 20 miljoner euro. Det är dock inget som är avslöjat angående övergångssumman.

Mahmoud är Dortmunds andra värvning inför den kommande säsongen, detta då man tidigare gjort klart med Ömer Toprak som ansluter från Bayer Leverkusen.

Tidigare har bland annat Chelsea följt spelaren, detta tillsammans med ligakonkurrenterna Liverpool samt italienska storlaget Juventus.

Kan tappa Dembele till Barcelona

Borussia Dortmund värvade Ousmane Dembele från den franska klubben Stade Rennais i somras, och redan nu har det blivit succé. Efter 36 matcher har han gjort 23 poäng, varav 10 assist i ligan och fem stycken i Champions League.

Nu verkar dock Dembele ha gjort sitt i den tyska storklubben. I Spanien skriver Mundo Deportivo att Barca är beredda att betala mellan 250-300 miljoner kronor för fransmannens signatur till sommaren. Övergången är långt ifrån omöjlig och skulle i så fall lämna plats åt Alexander Isak,Dembele även spelar anfallaren. Alexander Isak gjorde gjorde sin debut i Dortmund-tröjan under veckan när klubben vann med 3-0 i cupen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply