Officiellt: Liverpool värvar Dominic Solanke

Officiellt: Liverpool värvar Dominic Solanke

Dominic Solanke klar för Liverpool

På måndagskvällen bekräftar Liverpool att man värvar anfallaren Dominic Solanke som tidigare spelat i Chelsea. 19-åringen skriver på ett femårskontrakt med sin nya klubb.

Dominic Solanke spelar sin fotboll i Liverpool nästa säsong, det offentliggjorde Merseyside-klubben på måndagskvällen. Solanke spelade senast i Chelsea men då anfallarens kontrakt gick ut i slutet av juni valde han att skriva på ett femårskontrakt med Liverpool.

Solanke ansluter till Liverpools försäsongsträning och till Liverpools hemsida säger han att han känner sig väldigt välkommen.

– Det känns otroligt och alla har varit väldigt välkomnande under den korta tid jag varit här. Det kändes otroligt att dra på mig träningströjan och jag hoppas kunna sätta på mig matchtröjan inom kort och skriva historia här.

Under sommarens U20-VM stod Dominic Solanke för fyra mål i turneringen som man även vann.

SE ÄVEN: Liverpool lönelista 2017

Vill värva Keita från Leipzig

Det är The Times och flera andra brittiska medier som uppger att Naby Keita är Liverpools näste drömvärvning efter Salah. Även om Alex Oxlade-Chamberlain också ryktas till klubben så ska de stora pengarna läggas på 22-åringa Keita i sommar.

Landslagsmannen från Guinea har representerat både RB Salzburg och RB Leipzig sedan flytten från franska Istres. Det är verkligen en kometkarriär och han sägs vara sugen på att ta steget till Premier League i sommar. The Times menar att Liverpool redan är i samtal med den väldigt allroundige och spelskicklige innermittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply