Officiellt: Koke förlänger med Atletico Madrid

Officiellt: Koke förlänger med Atletico Madrid

Atletico Madrid förlänger med Koke – skriver på sjuårskontrakt

Den spanska huvudstadsklubben offentliggjorde förlängningen via sociala medier och mittfältaren skriver på till och med sommaren 2024.

Atletico Madrid förlänger kontraktet med Koke, det bekräftar klubben på tisdagskvällen och den nya överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2024. Mittfältaren som kom till Atléticos ungdomsakademi vid 8 års ålder blir därmed lagets bäst betalda spelare före Antoine Griezmann samtidigt som man höjer utköpsklausulen till 150 miljoner euro. Det förra kontraktet sträckte sig till 2019 men nu blir det alltså ytterligare fem år i den rödvita tröjan.

Officiellt Koke förlänger med Atletico Madrid

Koke har tidigare jagats av bland annat BarcelonaManchester United och Manchester City men enligt 25-åringen själv var det aldrig något snack om att lämna den spanska toppklubben.

– Atleti är klubben i mitt liv och det är en ära att vara en del av framtiden, säger spelaren efter att ha kritat på det nya kontraktet.

Totalt har det blivit fem titlar för Koke som vunnit bland annat Copa del Rey, La Liga, Europa League och UEFA Super Cup. Spanjoren har även varit med och spelat två Champions League-finaler under de tre senaste åren.

Förutom framgångarna i klubblaget har Koke även tagit en plats i det spanska landslaget och var en del av truppen i EM i Frankrike förra sommaren.

Kan storvärva i sommar

Atlético Madrid har sakta men säkert blivit en av Europas toppklubbar och tagit sig till kvartsfinal samtliga fyra gånger under Diego Pablo Simeones styre. Något man dock haft problem med är att de bästa spelarna lämnat för ligakonkurrenter eller Premier League. Inför sommarens transferfönster kommer det med all säkerhet ske stora förändringar i den spanska huvudstadsklubben, detta om man lyckas häva det transferförbud som ligger över klubben.

Bland annat sägs man vilja göra sig av med spelare som Nico Gaitan och Kevin Gameiro där den sistnämnda inte lyckats med uppgiften att axla rollen som lagets store målskytt. Istället vill man värva in bland annat Alexandre Lacazette från Lyon och förutom den franske anfallaren sägs även bland annat Sandro Ramirez vara på ingång.

Att värva stora spelare har varit ett krav från Diego Pablo Simeones sida för att stanna i klubben som han anslöt till vintern 2011.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply