Officiellt: Jönköpings Södra värvar Stian Aasmundsen

J-södra värvar norskt

Den allsvenska nykomlingen fortsätter att rusta inför säsongen 2016. Under lördagen bekräftade Jönköpings Södra sitt fjärde nyförvärv.

Jönköpings Södra har sedan tidigare värvat in Dzenis Kozica, Johan Gulliksen och Moses Ogbu till laget för att förstärka truppen inför den allsvenska säsongen som står runt hörnet. Under lördagskvällen stod det klart att ännu en ny spelare ansluter till den småländska klubben.
Efter ett lyckat provspel med J-södra belönas nu norrmannen Stian Aasmundsen med ett tvåårskontrakt.

– Vi tror att det är en spelare som kan bidra både på och utanför planen, så det känns jättebra. Han gjorde en bra säsong i fjol och har dessutom en bra personlighet och bra karaktär. Vi tror att han kommer passa in i gruppen, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i Jönköpings Södra, till Jnytt.

Aasmundsen huserar till vardags på det centrala mittfältet och beskrivs som en spelare med hög arbetskapacitet, bra speluppfattning och bra passningsfötter. 26-åringen, som kommer närmast från Mjøndalen i den norska högstadivisionen, säger till Jnytt efter alla papper med Jönköpings Södra är påskrivna att han är nöjd med sin nya klubbs filosofier och ser fram emot spel i Allsvenskan.

– Jag tycker det känns intressant med J-Södra. Jag gillar att klubben är väldigt tydlig med att man vill vara ett spelande lag och spela genom mitten, säger nyförvärvet och fortsätter:

– J-Södra har visat ett stort intresse, och för egen del tycker jag att allsvenskan är en spännande liga. Jag vill fortsätta spela på den högsta nivån.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply