Officiellt: Jönköping Södra värvar Alex Portillo

Officiellt: Jönköping Södra värva från Spanien

Jönköping värvar från spanska ligan

På fredagseftermiddagen bekräftar Jönköping Södra på sin hemsida att man värvar Alex Portillo från Marbella som spelar i den spanska tredjedivisionen.

De allsvenska nykomlingarna Jönköping Södra värvar Alex Portillo från Marbella FC, det stod klart på fredagseftermiddagen. Spelaren som är 23 år är en försvarare som både kan spela som mittback och som ytterback.

Spelaren sälv är glad över en flytten.

– Det känns som en fin utmaning för mig och jag tänker bara på att jobba hårt för laget, säger han till hemsidan.

J-Södras assisterande tränare Christer Persson säger även han att han är nöjd.

– I Alex får vi in ytterligare en spelare som kommer att jobba hårt för att uppfylla lagets målsättningar 2016. Vi får också en flexibel försvarsspelare som höjer konkurrensen på både mittback och ytterbacksplatserna, säger han till hemsidan.

– Alex har en bra spelförståelse och ett lugn med bollen, han är även lojal och taktiskt disciplinerad. Alex uppfyller även de krav vi har på spelarna, både på och utanför planen, fortsätter Persson.

Alex Portillo har även tillbringat 2 säsonger i La Liga-klubben Málagas ungdomslag.

I samma veva som man hämtar in spanjoren står det även klart att man lånat ut sin mittbackstalang Max Watson till Norrby IF.

– Max har spelat två matcher med oss och visat en professionell inställning, rätt attityd samt ett stort tålamod. Helt klart kommer han att slåss om en plats i vår startelva den 16 april när vi möter Mjällby, säger tränaren Simon Eriksson till hemsidan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply