• Error, no group ID set! Check your syntax!

Officiellt: Jogi Löw förlänger med Tyskland

Officiellt: Jogi Löw förlänger med Tyskland

Jogi Löw fortsätter som förbundskapten

Enda sedan 2006 har Joachim Löw varit förbundskapten för det tyska landslaget. Något som han nu kan fortsätta vara fram till VM i Qatar 2022 om han fullföljer sitt nya kontrakt.

En av världens bästa, om kanske inte den bästa, förbundskaptenen heter Joachim “Jogi” Löw. Han tog över Tyskland 2006 och har sedan dess – 12 år senare – fört det tyska landslaget långt i olika turneringar.

Bäst gick det ju som bekant i Brasilien-VM 2014, då Tyskland lyckades bärga en VM-titel efter att Götze avgjort finalen mot Argentina efter övertid.

Fortsätter till 2022

Nu är det officiellt att Jogi kommer stanna fram till minst 2022, efter VM i Qatar. Det här skriver det tyska fotbollsförbundet på sin hemsida. Det har ju dock redan varit klart sen länge att han fortsätter minst fram till VM.

Inför årets VM i Ryssland så är ju Tyskland en av storfavoriterna att vinna. Något som kan bli jobbigt för Sverige, då tyskarna och Sverige är i samma grupp. Men med en bra svensk vm-trupp 2018 så kanske Sverige har chansen att hamna före Sydkorea och Mexiko i gruppen. Dock så ser ju Tyskland ut att knipa förstaplatsen i gruppen. Något som är fullt rimligt med tanke på att de är favoriter till att vinna hela turneringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply