Officiellt: IFK Norrköping köper Niclas Eliasson från AIK

Officiellt: IFK Norrköping köper Niclas Eliasson från AIK

Eliasson lämnar AIK för IFK Norrköping

IFK Norrköping köper loss Niclas Eliasson från AIK som under hösten varit utlånad till Peking, det står klart på torsdagseftermiddagen.

Efter att Niclas Eliasson spenderat en halv säsong i IFK Norrköping tvekar han inte en sekund på var han vill fortsätta spela sin fotboll nästkommande säsong.

– Jag kände snabbt att det här är en miljö som jag kan utvecklas mycket i, säger 20-åringen till Norrköpings hemsida.
Niclas Eliasson har en svår tid i AIK där han inte lyckades ta en ordinarie plats i startelvan men efter att i somras ha blivit utlånad till Norrköping har det vänt för Varbergssonen. I Peking har spelaren växt ut till en av de viktigaste pelarna och nu utnyttjar klubben sin köpoption samtidigt som Eliasson skriver på ett treårskontrakt med sin nya klubb.

– Vi har en riktigt bra grupp och jag känner att jag har utvecklats på ett bra sätt, det kändes bra direkt. Jag kände snabbt att det här är en miljö som jag kan utvecklas mycket i och bli en ännu bättre spelare som kan hjälpa laget, säger Eliasson till Norrköpings hemsida.

I Gnaget blev det totalt 31 matcher varav 12 från start och ett mål för Eliasson som efter flytten stod för ett mål och en assist på tolv matcher, varav åtta från start.

Jens Gustafsson som är tränare i Norrköping säger till klubbens hemsida att han är glad över värvningen.

– Han har snabbt vunnit stort förtroende hos publik, lagkamrater och ledarstab med sitt positiva sätt, sin glädje för fotbollen och sitt hårda arbete. Vi ser en väldigt stor potential i Niclas och är övertygade om att vår vardagliga miljö kommer hjälpa honom att bli en väldigt betydelsefull spelare för IFK Norrköping, säger Gustafsson till klubbens hemsida.

Övergången kommer med endast en omgång kvar av Allsvenskan 2016. I den sista matchen spelar AIK mot Kalmar FF samtidigt som IFK Norrköping spelar mot IFK Göteborg.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply