Officiellt: Helsingborg vann dragkampen om David Accam

David Accam har varit ett jagat byte under en tid av flera allsvenska klubbar sedan han gjort fina insatser för Östersunds FK i Division 1. Idag bekräftar både Östersunds FK och Helsingborgs IF på sina respektive officiella hemsidor att David Accam har valt Helsingborgs IF efter att flera andra allsvenska klubbar jagat honom. 

Han har skrivit på ett fyraårskontrakt men kommer att spela för Östersunds FK säsongen ut och kommer därför ansluta till HIF först till nästa säsong. Men David kommer att delta i HIF:s träningsmatch på lördag mot Sunderland på Olympia och får då visa upp sig för Helsingborgspubliken.

 Vi har följt spelaren via kontakter och sett honom själva i flera matcher samt haft honom på besök i Helsingborg. Eftersom David i stort sett endast har halv säsong i seniorsammanhang så har han fortfarande saker att utveckla i sitt spel. Men spelaren besitter med extrema spetsegenskaper som sin snabbhet som ska bli intressant att följa, säger sportchefen Jesper Jansson till HIF:s officiella hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply