Officiellt: Guilherme Siqueira lämnar Atlético Madrid för spel i Valencia

Officiellt: Guilherme Siqueira lämnar Atlético Madrid för spel i Valencia

Officiellt: Guilherme Siqueira till Valencia

Sent på söndagskvällen bekräftade Valencia på sin officiella hemsida att man har kommit överens med Atlético Madrid om ett lån av vänsterbacken Guilherme Siqueira.

Valencia CF och Atlético de Madrid har kommit överens om en utlåning av den brasilianske vänsterbacken Guilherme Siqueira, detta under de kommande 18 månaderna. Spelaren kom till Atlético Madrid under sommaren 2014 som ersättare efter att man sålt Filipe Luis till Chelsea men blev aldrig riktigt den spelare som Diego Pablo Simeone och den spanska klubbledningen hoppats på. Nu står det klart att Siqueira lånas ut till Mestalla-klubben resten av säsongen samt den nästkommande.

Vänsterbacken har tidigare spelat i bland annat Udinese och Granada innan han flyttade till Benfica där Atlético Madrid fick upp ögonen för spelaren efter en väldigt bra period i den portugisiska ligan.

Klockan 09:30 på måndagsmorgonen genomgick spelaren den obligatoriska läkarundersökningen för att därefter presenteras som ny Valencia-spelare av klubbens sportchef Jesús García Pitarch.

Spelaren har en lön på 2,2 miljoner euro vilket var en av anledningarna till att den rödvita Madridklubben ville göra sig av med spelaren. Kontraktet med Valencia går ut sommaren 2017 medan överenskommelsen med Atlético Madrid går ut i juni 2018.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply