Officiellt: Graziano Pellé flyttar till Kina och Shandong Luneng

Officiellt: Graziano Pellé flyttar till Kina och Shandong Luneng

Shandong Luneng värvar Graziano Pellé

På måndagseftermiddagen stod det klart att Graziano Pellé lämnar Southampton för spel i Kina där Shandong Luneng blir destinationen.

Italienaren Graziano Pellé lämnar Premier League och Southampton där han huserat under de två senaste säsongerna för flytt till Kina och Shandong Luneng för en summa obestämd, det bekräftar den engelska klubben på sin hemsida. 30-åringen om till Southampton från Feyenoord 2014 och var en av de största anledningarna till att Southampton lyckades knipa en uppflyttningsplats.

Under sin tid i klubben blev det 81 matcher och 30 mål och på Southamptons hemsida skriver man att man önskar spelaren all lycka i framtiden.

Enligt brittiska medier sägs övergången vara värd 13 miljoner pund samtidigt som spelaren kommer få en lön på 100.000 pund i veckan för spel i den nya klubben. Kontraktet för Pellé sträcker sig över de kommande 2,5 åren.

Ryktades till Juventus och Everton

Det fattades inte bud för Pellé att välja bland efter sommarens fina EM-turnering, enligt Daily Mirror ska både Juventus och Everton ha anmält sitt intresse att värva Pellé men tillslut blev det en flytt till Kina likt flertalet andra spelare gjort under det senaste året.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply