Officiellt: Gerard Pique förlänger med Barcelona

Officiellt: Gerard Pique förlänger med Barcelona

Barca förlänger med Pique

Försvararen som utvecklades i klubbens ungdomslag har nu förlängt sitt kontrakt med FC Barcelona. Den nya överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2022.

Gerard Pique har sedan återkomsten till FC Barcelona varit en av lagets viktigaste spelare. Han har växt ut till en av världens bästa försvarare och vunnit hela 25 titlar med den spanska storklubben. Nu står det klart att spelaren skriver på ett nytt 4,5-årskontrakt med Barca, något man bekräftar på sin officiella hemsida. Det förra kontraktet sträckte sig till och med sommaren 2019 men nu stannar mittbacken i klubben alltså ytterligare tre år. Utköpsklausulen höjs inte utan fortsätter ligga på 500 miljoner euro.

422 matcher och 25 titlar

Gerard Pique kom till FC Barcelona som 10-åring och efter spel i bland annat Manchester United och Real Zaragoza återvände han till Barca sommaren 2008. Han blev där en av stöttesspelarna i Pep Guardiolas lag som var med och vann sex titlar under en säsong. totalt har det blivit 3, Champions League-titlar, 6 ligatitlar, 5 Copa del Rey-titlar, 5 titlar i spanska supercupen, 3 titlar i UEFA Super Cup och 3 guld i klubblags-VM.

Totalt har det blivit 422 matcher och 37 mål för Pique i den rödblåa tröjan.

SE ÄVEN: TOPP 10: Barcelonas värsta värvningar någonsin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365