Officiellt: Gabigol lämnar Inter för spel i Benfica

Officiellt- Gabigol lämnar Inter för spel i Benfica

Benfica knyter till sig Gabigol

Den brasilianska supertalangen som valde spel i Inter förra sommaren lånas nu ut till Benfica resterande tid av säsongen.

Sommaren 2016 lämnade Gabigol sin brasilianska klubb Santos för en flytt till Europa. Destinationen blev Serie A där Inter betalade 29,5 miljoner euro för spelarens tjänster. Anfallaren sågs vara en av världens mest lovande talanger men det blev ingen lyckad sejour i den italienska storklubben. Gabigol stod endast för ett mål på nio matcher och nu står det klart att han lämnar Giuseppe Meazza för spel i den portugisiska ligan.

Det är de regerande ligamästarna Benfica som gjort klart med en inlåning av Gabigol samtidigt som man kommer ha en köpoption på spelaren.

SE ÄVEN: Lista: Världens dyraste fotbollsspelare

– Jag är väldigt glad över att ha kommit till Benfica som är en stor klubb. Det är den största i Portugal och jag hoppas kunna hjälpa mitt lag och mina lagkamrater, säger brassen och fortsätter:

Jag har kommit hit för att lära mig och hitta min plats i laget och bidra med mycket som möjligt, fortsätter Gabigol som ibland även kallats ’Den nye Neymar.

Spelaren sitter för närvarande på ett kontrakt med Inter till och med sommaren 2021. Benfica har dock en köpoption på spelaren efter säsongen, detta på 25 miljoner euro enligt flera källor i Portugal.

Officiellt- Gabigol lämnar Inter för spel i Benfica
Info: Allt om vilken kanal som visar Sverige Vitryssland, tv tider, speltips samt odds och chans att vinna biljetter till VM-kvalet!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply