Officiellt: Före detta Chelsea-yttern till Shamrock Rovers

Damien Duff lämnar Melbourne City och flyttar hem

Shamrock Rovers skriver på sin hemsida att den före detta Chelsea-spelaren skriver på ett 18-månaderskontrakt.

Efter att ha spelat i flera Premier League-klubbar som Blackburn, Chelsea, Newcastle och Fulham har Damien Duff nu valt att skriva på för Shamrock Rovers i irländska Premier League. Kontraktet sträcker sig över 18 månader och spelaren själv har under en längre tid pratat om en flytt hem till Irland och nu skriver Rovers att man är väldigt glada över att spelaren väljer att skriva kontrakt med klubben. Enligt klubben ska det vara klubbens sponsorer Pepper Ireland och Hyundai Ireland som ska ha hjälp till att genomföra värvningen av 36-åringen

”Glad att ha skrivit på”

Huvudpersonen själv säger till klubbens hemsida att han är väldigt glad att ha skrivit på för ’Hoops’ och att han ser fram emot att börja spela med laget.

”Jag är väldigt glad att ha skrivit på för klubben. Det är otroligt bra att vi tillslut har kommit överens och nu ser jag väldigt mycket fram emot att kunna spela fotboll igen. Jag har för tillfället en liten skada men jag kommer med största sannolikhet att vara tillbaka i full träning innan månadens slut. Efter det kommer jag att vilka komma tillbaka för att spela mycket” säger Duff som tackar klubbens ledning samtidigt som han jämför denna flytten med de tidigare i karriären.

”Jag har alltid sagt att jag har velat kolla tillbaka och spela i den irländska ligan och jag är väldigt tacksam för att klubben låter mig göra det. Det är inte bara så att jag får komma tillbaka och spela fotboll, jag får göra det i landets största lag. Jag är lika glad för denna övergången som när jag gick till Newcastle, Chelsea eller någon annan av mina tidigare klubbar. Jag lämnade Irland för 20 år sen för att bli fotbollsspelare och nu känns det otroligt bra att vara tillbaka. Jag är absolut inte bara här för att spela ut mina sista år som spelare. Jag kommer försöka göra ett så positivt intryck som möjligt på både Shamrock Rovers och den irländska ligan” avslutar han.

 

Shamrock Rovers ligger för närvarande på tredje plats i den irländska ligan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply