Officiellt: FC Porto lånar Cissokho från Aston Villa

Aly Cissokho till FC Porto

Fransmannen återvänder till Porto och skriver på ett låneavtal som sträcker sig över den kommande säsongen.

Aly Cissokho lånas ut från Aston Villa till FC Porto, det offentligör klubben på sin hemsida. Efter sex år i andra klubbar kommer fransmannen tillbaka till Portugal och Estádio do Dragão där han kommer att spela sin fotboll under den kommande säsongen. Den 27-årige försvararen säger till klubbens hemsida att han är väldigt glad att återvända och FC Porto alltid det lag han prioriterat då det fanns flera intressanter som ville knyta till sig spelaren.

– Jag var här för sex år sen och tiden går snabbt, men jag glömmer aldrig klubben som gav mig chansen att spela på denna höga nivå. Jag kände att jag var tvungen att utnyttja möjligheten när FC Porto ringde mig. Jag hade flera erbjudande att välja mellan, men jag gjorde alltid klart att min önskan var att komma hit. Detta är en klubb där jag alltid blev väldigt bra behandlad. Klubben finns i mitt hjärta och det var det som gjort att jag tog detta beslutet väldigt snabbt.” berättade han framför intervjumikrofonerna.

Efter sejouren i FC Porto har Cissokho även spelat i Olympique de Lyon, Liverpool, Valenciaoch Aston Villa. Han berättar även hur han är som spelare nu jämfört med när han lämnade klubben 2009.

”Jag är äldre och framför allt har jag mer erfarenhet, men med samma kvalitéer. Nu har jag många Champions League, Premier League och La Liga-matcher på kontot och är absolut inte rädd för något lag som vi kommer att möta

Cissokho kommer att bära tröjnummer 28.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply