Officiellt: Falkenberg värvar Thomas Juel Nielsen

Officiellt: Falkenberg värvar Thomas Juel Nielsen

Thomas Juel Nielsen till Falkenbergs FF

På söndagen står det klart att Falkenberg förstärker försvarslinjen med 25-årige Thomas Juel Nielsen och dansken är nöjd med flytten.

Falkenberg fortsätter att förstärka till nästa säsong. På söndagsförmiddagen stod det klart att man värvar in den danska försvararen Thomas Juel Nielsen på ett tvåårskontrakt. Nielsen kommer närmaste från en tvåårig period i Sandefjord.

– Det är ett bra byte för mig. Det är ett lag i högsta ligan och det ska bli jättekul att spela centralt i en fyrbackslinje igen. Jag ska vara ärlig och säga att det passar mig mycket bättre än den trebackslinje vi haft i Sandefjord de senaste två åren, säger dansken till klubbens officiella hemsida.

Sen innan känner han till både Alexander Jakobsen och Gustaf Nilsson.

– De flesta känner till Alex från reklamen i Danmark där han kallades Danmarks Ronaldinho. Jag visste gott och väl att han spelade här. Jag känner honom inte personligen, men det är kul att ha en landsman här. Han har bara haft bra saker att säga. Det gjorde det ännu lättare välja Falkenberg. Jag vet att Alex är en ung spelare som fått ett långt kontrakt av Bröndby.

“Klickade med FFF”


– Jag har en väldigt bra känsla. Jag tror det blir en bra matchning. Sen är det väldigt nära min familj i Danmark och min flickvän i Norge. Det är en go grupp. Det ser spännande ut. Jag tror att vi kommer komma bättre i tabellen än i fjol. Det är väldigt bra att en ny arena är på gång också. Jag har fått mycket fina intryck av Falkenberg.

25-åringen säger även att han kan tillföra väldigt bra försvarsspel då han är en duellstark mittback.

– Jag vill bidra med väldigt bra försvarsspel och hjälpa klubben. Jag är en duellstark mittback med bra inställning till träning. Jag vill träna hårt och utvecklas. Jag hoppas det smittar av sig på mina lagkamrater.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply