Officiellt: Everton köper loss André Gomes

Officiellt: Everton köper loss André Gomes

André Gomes till Everton

Spelaren som den gångna säsongen varit på lån hos Everton köps nu oss av engelsmännen. Det bekräftar man på sin officiella hemsida under onsdagsförmiddagen.

Det har varit på känn under de senaste veckorna men nu är det hela officiellt. Everton köper loss André Gomes som efter att ha varit på lån på Goodison Park under den gångna säsongen stannar permanent på de brittiska öarna.

Gomes kom till Barcelona sommaren 2016 då han skrev på ett femårskontrakt med sin nya klubb men på Camp Nou blev det ingen vidare framgång. Barca betalade då 35 miljoner euro plus 20 miljoner i bonusar men nu lämnar han alltså Camp Nou efter en svår period i nordöstra Spanien. Totalt blev det 78 matcher för Gomes hos ‘Los Culés’ utan att imponera på varken Luis Enrique eller Ernesto Valverde.

Under 2018/2019 har Gomes dock blomat ut i Premier League under tränaren Marco Silva och växt ut till en stöttepelare och spelat 29 matcher under det senaste året. Nu köps han alltså loss av engelsmännen som betalar 25 miljoner euro för spelarens tjänster.

SE ÄVEN: Uppgifter: AC Milan siktar in sig på Real Madrid-stjärnan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply