Officiellt: Eric Smith skriver på för IFK Norrköping

Officiellt: Eric Smith skriver på för IFK Norrköping

IFK Norrköping värvar Eric Smith

På onsdagen presenterades Eric Smith som ny spelare i IFK Norrköping, detta efter att affären varit på gång under ett tag.

Eric Smith har skrivit på ett fyraårskontrakt med IFK Norrköping, därmed lämnar han Halmstads BK som förra säsongen åkte ur Allsvenskan.

– Trots sin ringa ålder har han spelat allsvensk fotboll i nästan två år. Vi hoppas och tror att han ska ta stora steg här, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

– Det är en spelare som är bolltrygg, är en bra passningsspelare med bra teknik och speluppfattning. Han har många delar som vi vill att våra spelare ska ha så han passar bra in i profilen.

Eric Smith själv säger att han gillar sättet som Norrköping spelar på:

– Det känns som rätt steg. Det är väldigt spännande.

– Det är smickrande när svenska mästarna hör av sig. Men även sättet de spelar på gillar jag, där tycker jag personligen att de är ganska unika inom svensk fotboll.

Halmstads BK:s sportchef Fredrik Andersson säger följande om affären:

– En säljare tycker väl alltid att det är för billigt. Och en köpare att det alltid är för dyrt. Men vi ser till individen också. Det hade inte varit rätt av oss att tvinga kvar Eric och jag önskar honom all lycka. Sedan kan vi ju inte gå och köpa Messi för pengarna vi fick av IFK Norrköping.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply