Officiellt: Emmanuel Emenike till West Ham

West Ham förstärker offensiven

Efter 23 omgångar har West Ham placerat sig på en sjätteplats i tabellen med 36 inspelade poäng, men man har ambitioner att kunna knipa en Europaplats i år. För att kunna klättra i tabellen har klubben plockat in anfallaren Emmanuel Emenike på lån från Fenerbahce.

Sent under söndagskvällen bekräftade West Ham på sin officiella hemsida att man kommit överens med Fenerbahce SK om ett avtal gällande Emmanuel Emenike.
Den nigerianske landslagsanfallaren kommer att lånas ut till West Ham säsongen ut, och sedan har den engelska klubben möjligheten att köpa loss spelaren från Fenerbahce.

Efter att den obligatoriska läkarundersökningen blev godkänd och Emenike skrivit på alla papper var han glad över att kunna säga att han får jobba under tränaren Slaven Bilic ledning igen.

Jag är väldigt, väldigt glad över att jag är här. Jag har alltid sett West Ham som en stor klubb och jag har alltid tittat på dem. West Ham är en fantastisk klubb, säger han till West Ham TV och fortsätter:

– Jag har känt Bilic (West Hams tränare) i flera år. När han tränade Lokomotiv Moskva, var jag på Spartak Moskva, sedan kom han till Besiktas och jag var i Fenerbahce, så vi har känt varandra under en lång tid.

Kraftpaketet Emenike var under sin tid i Spartak Moskva lagkamrat med Kim Källström och konkurrerade om en plats i startelvan längst upp i planen med den tidigare BK Häcken-anfallaren Waris Majeed. På 51 matcher för den ryska klubben noterades Emenike för 24 mål.
I Fenerbahce har han totalt hittat nätet vid 17 mål och slagit lika många målgivande passningar på 66 spelade matcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply