Officiellt: Elia flyttar till Feyenoord

Eljero Elia återvänder till Eredivise

28-årige Eljero Elia skriver på ett tvåårs-kontrakt med Feyenoord och återvänder därmed till Eredivisie efter sex år utanför hemlandet.

Feyenoord bekräftade under torsdagsmorgonen att man gjort klart med Eljero Elia från Werder Bremen. Spelaren kommer att ansluta direkt efter att ha genomgått den obligatoriska läkarundersökningen under onsdagen. Spelaren som kommer att bära tröjnummer 11 skrev på kontraktet under torsdagsmorgonen för att sedan åka iväg och träna med sina lagkamrater.

– Eljero har uttryckt sig om att han ville ta den sportsliga utmaningen att flytta till Feyenoord, säger klubbens VD Martin van Geel som fortsätter och berättar om spelarens senaste år.

– Under de senaste åren ar han spelat i stora klubbar i Europas största ligor. Med den rutinen tillsammans med hans kvalitéer kommer han med all säkerhet att hjälpa laget att bli bättre. Vi är väldigt glada över att Eljero har valt att skriva på för Feyenoord, berättar van Geel.

Elia har tidigare spelat sin fotboll i bland annat ADO Den Haag, FC Twente och Hamburger SV innan han flyttade till Werder Bremen där han spenderade tre år (varav ett halvt år på utlåning till Southampton)

Spelaren har gjort 28 a-landskamper för det holländska landslaget och var en del av laget som tog sig till VM-final 2010 mot Spanien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply