Officiellt: Douglas Costa klar för Juventus

Juventus värvar Douglas Costa från Bayern München

Douglas Costa hade flera magiska ögonblick i Bayern München förra säsongen men uppenbarligen var han inte i Carlo Ancelottis planer. Nu lånar man ut Costa till Juventus med en inbakad köpoption/köpskyldighet efter lånet.

De två senaste säsongerna har Douglas Costa varit ett yrväder i Bayern München med flera minnesvärda ”Youtube-ögonblick” med finter från den brasilianska skolan. Men Bayern var aldrig helt nöjda då Costa inte producerade så många mål och assist som man förväntade sig av den skickliga brassen. Det blev totalt bara 8 mål på 50 Bundesligamatcher under de två åren i Tyskland.

Under ett par månaders tid har Douglas Costa varit på gång till Juventus och först nu är han helt klar. Det handlar om ett lån på en säsong och ett köptvång för Juventus om han startar ett visst antal matcher, det bekräftar Juventus på sin hemsida.

Kostar 60 miljoner att låna

Juventus lånar Douglas Costa i en säsong för avgiften 60 miljoner kronor och om man tvingas köpa honom så kommer övergångssumman vara cirka 400 miljoner kronor. Bayerns VD Karl-Heinz Rummenigge är både nöjd och besviken över flytten
– Jag skulle vilja tacka Douglas för hans insatser. Efter två framgångsrika år med fyra titlar ville han få en ny utmaning. Vi accepterade det och önskar honom och hans familj allt det bästa i framtiden i Italien.

Även Manchester City och Barcelona har jagat 26-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply