Officiellt: Djurgården värvar Seon-Min Moon

Sydkoreanen ansluter från Superettan-laget Östersund

Den 23-årige mittfältaren Seon-Min Moon är klar för Djurgården. Den snabbe mittfältaren ansluter från Östersund på lån över resten av säsongen, med en köpoption i avtalet.

Under torsdagens träning drabbades Djurgården av en tung skada på Haris Radetinac vars korsband gick av,, vilket kommer hålla honom borta från spel resten av säsongen. Nu ser det ut som att den allsvenska klubben har täckt upp för en av säsongens stora succéspelare i laget, genom en värvning från Superettan.

“Vi lyckades med vårt förstaval”

Den 23-årige sydkoreanen Seon-Min Moon har nämligen idag blivit klar för spel i klubben och ansluter nu för resten av säsongen. I överenskommelsen med ligatvåan Östersund ska dessutom en köpoption finnas inkluderad.
– Vi har följt Moons utveckling och är mycket belåtna över att vi kunde få till denna lösning så snabbt. Vi tackar Östersund FK för ett gott samarbete, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.
– Jag är jättenöjd att det löste sig snabbt. Vi lyckades med vårt förstaval, en spelare som vi tittat på redan tidigare inför säsongen 2016, så det är bra jobbat av Bosse Andersson, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

“Det känns fantastiskt”

Sydkoreanen beskrivs som en bollsäker och kvick mittfältare och fick förra säsongen sitt stora genombrott i Östersund med fem mål i ligaspelet. Nu kan han få debutera för klubben den första augusti när Häcken står för motståndet.
– Jag är väldigt glad att Östersund och Djurgården kom överens. Det känns fantastiskt att få komma till ett allsvenskt topplag och jag har hört mycket gott om Djurgården och Tele2 Arena där jag ser fram emot att få spela. Det här är ett väldigt bra nästa steg i min utveckling, säger Seon-Min Moon.

Den sydkoreanske mittfältaren kommer att spela med tröjnummer 27 den här säsongen på Tele2 Arena. Han blir nu lagkamrat med landsmannen Soo Yong-Yoon.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply