Officiellt: Diego Costa återvänder till Atlético Madrid

bet365

Officiellt- Diego Costa återvänder till Atlético Madrid

Atlético Madrid värvar Diego Costa

På torsdagseftermiddagen bekräftar Chelsea att man gått med på att sälja Diego Costa till Atlético Madrid.

Det är ingen hemlighet att Diego Costa under en längre tid har velat återvända till Altético Madrid. Den spanske landslagsmannen har öppet pratat om att återvända till huvudstadsklubben och efter långa förhandlingar står det nu klart att Diego Costa gjort sin sista match på Stamford Bridge. Chelsea bekräftar nämligen på sin officiella hemsida att man är överens med Atlético Madrid om en affär och inom kort kommer spelaren anlända till Spanien för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen innan han skriver på ett nytt kontrakt med den rödvita klubben.

Diego Costa förväntas skriva på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2021 och få en lön på 7,5 miljoner euro per säsong.

Även Atlético Madrid har bekräftat affären som tar brasilianaren tillbaka till klubben där han bland annat vann La Liga säsongen 2013/2014 samtidigt som man tog sig till final i Champions League.

Atlético Madrid betalar totalt 65 miljoner euro för spelaren, vilket är nytt klubbrekord.

SE ÄVEN: Chelseas löner 2017

Officiellt- Diego Costa återvänder till Atlético Madrid

Gör debut i januari

Affären är klar och det enda som återstår är att spelaren ska skriva på det nya kontraktet. Diego Costa kommer dock inte kunna göra debut förrän i januari månad. Anledningen är att Atlético Madrid tidigare haft ett registreringsförbud som innebar att man inte kunde skriva in spelare som man värvade under de två senaste övergångsperioderna. Då affären blev klar efter transferfönstret stängt kommer Costa att träna med sina nya lagkamrater till och med december månad för att därefter börja spela matcher igen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply