OFFICIELLT: Depay till Manchester United

Depays övergång Manchester United officiell

Den holländska skytteligaledarens övergång till Manchester United offentliggjordes vid lunchtid på torsdagsförmiddagen.

Tidigare har Silly Season Sverige rapporterat om att Memphis Depay ska vara nära en flytt till Manchester United och nu är det klart. Övergången blev officiell efter att PSV Eindhoven skrivit ut ett pressmeddelande på sin hemsida.

”Vi är väldigt stolta över affären som kom i ett väldigt bra tillfälle” säger PSVs technical manager Marcel Brands till klubbens officiella sida. ”Memphis har gått igenom alla PSV ungdomslag och är en av anledningarna till att vi vann ligan denna säsong. Han är en väldigt bra exempel på hur vi tränar i klubben och kommer att anpassa sig perfekt i en magnifik klubb som spelar i en väldigt bra liga. För vår del tappar vi en otroligt värdefull spelare som även är en fantastisk människa men PSV är glada över hans nya steg i karriären och önskar honom all lycka”.

Depay kommer genomgå läkarundersökning

Eredivisie-klubben skriver att även spelaren är överens med United och att det enda som återstår är allt pappersarbete man behöver göra för att övergången ska bli helt klar. Inom några dagar kommer Depay att åka till Manchester för att träffa sina nya lagkamrater samt genomgå den obligatoriska läkarundersökningen innan han sätter pennan till pappret.

Betalar €30 miljoner

Affären ska enligt The Guardian vara värd €30 miljoner (£22 miljoner) och spelaren gjort 122 matcher i Eindhoven-tröjan kommer enligt brittisk media att tjäna £7 miljoner per år. Kontraktet sägs sträcka sig över fyra säsonger.

 Perfekt för United

Uniteds värvning av den 21-årige holländaren är viktig på många sätt. Köpet är framför allt viktigt då lagets anfallare haft otroligt svårt att göra mål denna säsong och Depay är precis den spelaren som man söker. Den högerfotade ytter stod för totalt 49 mål på sina 122 matcher i den rödvita klubben och snittar därmed lite mindre än ett mål per match.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply