Officiellt: David Fällman flyttar till Kina

Dalian Transcendence blir David Fällmans nya klubb

Så sent som i december förlängde David Fällman sitt kontrakt med Gefle. Men nu väljer han ändå att flytta utomlands och hans nästa klubb blir Dalian Transcendence i den kinesiska andraligan.

David Fällman har varit en av Gefle IF:s absolut bästa spelare de senaste säsongerna. Mittbacken har till och med jagats av både AIK och Djurgården men han valde själv att stanna. Det cementerade han när han förlängde sitt utgående kontrakt med Gefle så sent som i december 2015.

Nu har han dock tagit en u-sväng i karriären och han flyttar till en ny klubb i vinter. Det handlar om den kinesiska hårdsatsande klubben Dalian Transcendence som har bekräftat köpet av Gefles lagkapten.

“Ett äventyr vi ville åka på”

David Fällman menar att han och hans sambo har diskuterat en eventuell flytt sedan han fick reda på intresset från Dalian Transcendence.
– Jag har genomgående haft en bra dialog med Gefle och efter säsongen var jag tydlig med att jag vill testa på något nytt i karriären vilket Kina ju är.  Så när intresset dök upp var både jag och min sambo inställda på att detta var ett äventyr vi ville åka på, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter berätta om valet:

– Jag valde att förlänga då det vid den tidpunkten inte fanns några konkreta bud som var lockande. Jag ville inte förlora chansen att spela ännu en säsong med Gefle. Sedan dök det här Kina-spåret upp bara dagarna efter Gefle-förlängningen och det var ett spår som kändes rätt från början. Jag ångrar inte något för nu fick Gefle betalt för mig samtidigt som jag fick ta nästa steg, säger han.

Kontraktet sträcker sig över två år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply