Officiellt: Dani Alves klar för Juventus

Juventus har bekräftat att Dani Alves skrivit på för klubben

FC Barcelonas högerback Dani Alves bekräftade tidigare under sommaren att han inte skulle förlänga sitt utgående kontrakt med klubben. Nu står det klart att han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Juventus.

Dani Alves är en av de bästa högerbackarna i modern fotbollstid. Brasilianaren spelade i Barcelona mellan 2008 och 2016, en klubb han kom till från Sevilla. Totalt spelade den nu 33 år gamla försvararen över 400 matcher i La Liga och gjorde 25 mål på dessa. Han har också vunnit La Liga sex gånger med Barca och även tre Champions League-titlar med samma klubb.

Nu är det dock dags för ett nytt kapitel i Dani Alves karriär, kanske det sista kapitlet till och med. Affären har varit på gång ett bra tag och så sent som igår klarade han läkarundersökningen. Under måndagen stod det klart att brassen skriver på för två år med Juventus.

Option på ett tredje år

Juventus bekräftade på sin officiella hemsida under måndagseftermiddagen att Dani Alves har skrivit ett tvåårskontrakt med option på ett tredje.

Dani Alves har utöver alla sina matcher i La Liga gjort 93 landskamper för Brasilien. Om han fortsätter med samma spel i Juventus som för Barcelona lär han knäcka 100-gränsen inom kort.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply