Officiellt: Champions League-klubb värvar Cambiasso

Leicester tappar en utav sina absoluta nyckelspelare till den grekiska storklubben. Den tidigare Inter-profilen presenterades igår natt.

Leicester City låg riktigt risigt till under sitt första år i Premier League sedan uppflyttningen från Championship, då det länge såg ut som att man skulle få återvända till den sistnämnda divisionen. Under säsongens andra halva lyckades man dock vända på steken totalt, och man blev ett av ligans formstarkaste lag. Man slog sina bottenkonkurrenter flera gånger om, och på så sätt lyckades man göra det smått omöjliga och hålla sig kvar.

En av de viktigaste spelarna i denna upphämtning var Esteban Cambiasso, som hade anlänt till klubben inför säsongen på en fri transfer. Han hade blivit släppt från Inter, klubben han tillhörde i tio år, och då lockade utmaningen med Premier League-fotboll berättade han i en intervju med klubbens officiella hemsida.

Äventyret i England tar slut

Det blir dock ingen andra säsong för 34-åringen i Premier League, då han har blivit presenterad för en ny klubb. Det är den grekiska toppklubben Olympiakos som har värvat den argentinske mittfältaren, det bekräftar man på sin officiella Twitter.

Mittfältaren är mycket rutinerad, då han bland annat har representerat Real Madrid samt spelat över 300 matcher för Inter, där han vann Serie A fem år i rad samt Champions League 2010.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply