bet365

Officiellt: Borussia Dortmund sparkar Thomas Tuchel

Officiellt: Borussia Dortmund sparkar Thomas Tuchel

Tränaren får sparken efter två säsonger

Det är nu officiellt att Borussia Dortmunds tränare Thomas Tuchel får sparken efter två säsonger i klubben, efter att inte ha lyckats utmana Bayern München om titeln och en tredjeplats i Bundesliga, efter RB Leipzig.

Borussia Dortmund har gjort slag i saken och sparkat sin tränare Thomas Tuchel efter enbart två säsonger i förarsätet i Dortmund, vilket de gör officiellt via sin officiella Twitter. Tuchel, som tog över efter Jürgen Klopp 2015 då han gick till Liverpool och Tuchel anlände från Mainz 05, hyllades först då han kom till klubben som en perfekt efterträdare. Likt Klopp var Tuchel fokuserad på unga spelare och utveckling, och det är ett spår som Tuchel har fortsatt på. Spelare likt Ousmane Dembele och Alexander Isak har värvats in till Dortmunds lönelista under Tuchels ledning.

Men klubbledningen har inte varit nöjda med vad Tuchel har producerat. Första säsongen lyckades dem knipa en andraplats i ligan, men i år blev det en tredjeplats efter Bayern München och RB Leipzig, och klubben vill se att de kan utmana Bayern.

Därtill uppger Goal att det har funnits oenigheter i omklädningsrummet, och anledningen sägs vara på grund av Nuri Sahins frånvaro under lördagens DFB pokalmatch och att stora profiler i laget som kaptenen Marcel Schmelzer och Marco Reus inte står på tränarens sida. Trots att Dortmund vann finalen och plockade hem ännu en DFB pokal-titel räckte det inte för att se Tuchel behålla jobbet, och han kommer bli kompenserad 2,9 miljoner euro.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply