Officiellt: Borja Valero klar för Inter

Inter värvar Fiorentinas nyckelspelare Borja Valero

Borja Valero har varit en av Serie A:s bästa spelare i över fem år och varit Fiorentina  trogen hela tiden, vilket han även sagt att han velat vara. Men nu lämnar han Florens för att prova på ett nytt äventyr i Inter.

Det är inte varje dag 32-åringar värvar för 70 miljoner kronor men idag är en sådan dag. Borja Valero har skrivit på för Inter efter att ha kommit överens med klubben igår. Först under tisdagseftermiddagen skrev kontraktet på och innermittfältaren kostar alltså 70 miljoner kronor för Inter att köpa loss.

Han lämnar därmed Fiorentina efter fem år i klubben, men det var inte helt smärtfritt. Fiorentina vägrade först släppa honom men då hotade Borja Valero att ta till med lagliga medel för att få till sin flytt. Speldirigenten vann dock över La Violas ledning och man valde till slut att släppa honom.

Till slut blev det 165 matcher och 14 mål för Borja Valera under sina fem år i klubben. Den före detta spanska landslagsmannen uppges ha skrivit på ett treårskontrakt med Inter och väntas ersätta Ever Banega i truppen.

Borja har tidigare jagats av flera Premier League-klubbar, inte minst Manchester United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply