Officiellt: Barcelonas supertalang lånas ut

Alen Halilović lånas ut till Sporting Gijón

Han anses vara en av världens mest lovande fotbollsspelare. Efter ett år i Barcelonas B-lag så lämnar han på lån för att spela La Liga-fotboll.

En av världens bästa akademier hade levererat igen, år 2012 hade Dinamo Zagrebs lyft upp ännu en spelare till A-laget. Den spelaren var kroatiske ynglingen Alen Halilović, en kortvuxen vänsterfotad mittfältare med otroliga tekniska egenskaper. Han gjorde sin A-lagsdebut när han var 16 år och 104 dagar.

Debuten var speciell av två anledningar, dels eftersom det var under ett derby mot ärkerivalen Hajduk Split men även för att han blev yngsta spelaren någonsin i klubbens historia. Efter debuten blev det alltjämt mer speltid för den unge mittfältaren som kort därefter slog ett nytt rekord, yngste målskytten i Champions Leagues historia.

Imponerat i Liga Adelante

Mindre än två år efter debuten köptes han av storklubben FC Barcelona. Där fick han spela för B-laget i i spanska andraligan och visade att han definitivt är en spelare att räkna med. Tiden i Barcelona var mycket speciell för Halilović, bitvis fick han nämligen träna med A-laget, där spelar hans idol och landsman Ivan Rakitić.

Denna säsong spelar B-laget i tredjedivisionen men Halilović kommer inte spela där. Efter en säsong i B-laget har han imponerade tillräckligt på Sporting Gijón som lyckades få in mittfältaren på ett säsongslångt lån. Därmed kommer den unge kroaten få chansen i La Liga.

 

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply