Officiellt: Barcelona värvar André Gomes från Valencia

Valencias innermittfältare André Gomes är klar för FC Barcelona

André Gomes spelade en roll i det Portugal som vann sommarens EM-slutspel. Han har varit jagad av Real Madrid under sommaren men nu har ärkerivalen Barcelona snott honom framför ögonen på Real.

Valencia hade en tuff säsong i La Liga och man slutade på en tung 12:e plats, långt nedanför den europaplatsen man hade som målsättning. Det var väldigt många spelare som underpresterade i ett av ligans yngsta lag och många åtgärder behövs göras i truppen i sommar. En spelare som kom undan med ett klart godkänt betyg under säsongen var André Gomes som med sitt box-till-box-spel styrde Valencias spel.

Under sommaren har portugisen, som precis vunnit EM, varit jagad av större klubbar. Först rapporterades det om både Juventus och Napoli, men sen skiftade ryktena till Manchester United för att sedan gå till Real Madrid och Barcelona. Nu är han dock, något oväntat, klar för Barcelona efter att klubben värvade Gomes framför ögonen på ärkerivalen Real.

Över 50 miljoner euro

FC Barcelona bekräftade under torsdagskvällen på sitt officiella twitter-konto att André Gomes är klar för klubben. Han har skrivit på ett femårskontrakt och den 188 centimeter långe innermittfältaren sägs kosta runt 500 miljoner kronor.

Enligt spanska radiokanalen RAC1 kommer 35 miljoner euro betalas direkt och ytterligare 20 miljoner euro genom bonusar. Valencia sägs ha velat ha 65 miljoner euro, men man fick nöja sig med drygt 50 miljoner euro.

André Gomes värvades till Valencia från Benfica för två år sedan för 15 miljoner euro och spelade 63 ligamatcher för klubben.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply