Officiellt: Barcelona värvar Paulinho

Officiellt Barcelona värvar Paulinho

Paulinho klar för Barcelona

På måndagsförmiddagen står det klart att FC Barcelona värvar den brasilianske mittfältaren från Guangzhou Evergrande. Spanjorerna har aktiverat spelarens utköpsklausul på 40 miljoner euro.

FC Barcelona har kommit överens med Guangzhou Evergrande om en transfer för Paulinho. Spanjorerna bekräftar under måndagsförmiddagen att man betalar 40 miljoner euro för brassen som tidigare spelat i bland annat Tottenham Hotspur. Paulinho kommer skriva på ett fyraårskontrakt med spelaren som får en utköpsklausul på 120 miljoner euro.

Paulinho kommer presenteras på torsdag framför hemmafansen och samtidigt skriva på sitt kontrakt med klubben.

Läs mer: tv tider Conor McGregor – Floyd Mayweather

Officiellt Barcelona värvar Paulinho

Flyttade till Kina 2015

Paulinho har tidigare spelat i Tottenham Hotspur där han inte alls lyckades visa de fina kvalitéer han hade i den brasilianska ligan. Efter att ha blivit utsedd till en av Tottenhams sämsta spelare någonsin styrdes skutan till Chinese Super League där han tillbringat de två senaste säsongerna.

29-åringen har gjort 9 mål på 41 landslagsmatcher för Brasilien.

Barcelona jagar Dembélé

FC Barcelona har sedan tidigare visat stort intresse för talangen, ett intresse som nu har trappats upp efter att de sålt sin stjärnanfallare Neymar. De har även sagts vara intresserade av LiverpoolPhilippe Coutinho och TottenhamChristian Eriksen, men de rapporteras även vara nära en affär med Dortmund. Även om den tyska klubben avböjde Barcas bud på en okänd summa, då de ansåg att det inte matchade spelarens framstående fotbollsegenskaper, skall de inte vara omöjliga att förhandla med. Klubben sägs fortfarande vara öppen till att sälja spelaren men de kräver runt 120-150 miljoner pund för anfallaren.

Nu rapporteras även Real Madrid ge sig in i jakten på anfallaren, skriver ESPN. Madrid-presidenten Florentino Perez skall ha bett sina kontakter i Dortmund om att hålla honom uppdaterad på hela Dembele-affären.

INFO: Conor McGregor – Floyd Mayweather tv kanal

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply