Officiellt: Barcelona förlänger med Sergi Roberto

Officiellt: Barcelona förlänger med Sergi Roberto

Nytt kontrakt för Sergi Roberto

Spelaren skriver på ett nytt kontrakt med den spanska storklubben. Han stannar därmed på Camp Nou under de kommande fyra och en halv säsongerna.

Igår stod det klart att Gerard Pique förlänger med Barcelona. Nu har den spanska storklubben presenterat nästa överenskommelse och denna gång är det Sergi Roberto som skriver på ett nytt kontrakt. Det har dock inte varit helt lätt att få till överenskommelse med spelaren. Då Roberto från början är mittfältare men blivit flyttad till en ytterbacksplats fanns diskussioner angående var det skulle komma att bli spel vid en fortsättning. Det hela har nu löst sig och parterna är överens om ett nytt kontrakt.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2022 och utköpsklausulen höjs till 500 miljoner euro. Det tidigare kontraktet sträckte sig till och med sommaren 2019 och hade en utköpsklausul på endast 40 miljoner euro.

SE ÄVEN: Officiellt: Arda Turan lämnar Barcelona

Officiellt- Barcelona förlänger med Sergi Roberto

Även Umtiti förväntas förlänga

Både Pique och Roberto har förlängt inom loppet av två dagar. Nu skriver spansk press att även Samuel Umtiti ska vara på väg att skriva på ett nytt kontrakt med Barca. Den nuvarande överenskommelsen sträcker sig till och med 2021 men det är framför allt utköpsklausulen som katalanerna vill höja. För närvarande ligger fransmannens utköpsklausul på 60 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply