bet365

Officiellt: Aymeric Laporte förlänger med Athletic Club

bet365
Officiellt: Aymeric Laporte förlänger med Athletic Club

Nytt kontrakt för Aymeric Laporte

På tisdagsförmiddagen bekräftar Athletic Club att man förlänger kontraktet med försvararen Aymeric Laporte som finns på Manchester City och FC Barcelonas radar.

Manchester City utmanar Barcelona om Aymeric Laporte, det är en rubrik vi fått läsa flertalet gånger under det senaste halvåret då det ryktats om att fransmannen ska vara på väg att lämna Athletic Club för spel i någon av Europas största klubbar. Spelarens utköpsklausul var tidigare på 50 miljoner euro men på tisdagen offentliggjordes det att Laporte skriver nytt kontrakt med den baskiska klubben samtidigt som man höjar summan till 65 miljoner euro. Summan höjs inte bara en gång. Överenskommelsen lyder enligt följande att klausulen kommer vara den samma under de två kommande säsongerna för att höjas till 70 miljoner euro säsongen 2019-2020.

22-åringen har tidigare varit starkt kopplad till en flytt till ligakonkurrenten FC Barcelona och Premier League där Manchester City visat intresse men efter att ha skrivit på ett nytt fyraårskontrakt samtidigt som han ådrig sig en benskada och en ankelskada sägs Eastlandsklubben vara beredda att vända blickarna på annat håll för att hitta en försvarare till nästa säsong.

Även tränaren Ernesto Valverde förlängde tidigare i år

Ernesto Valverde tränar Athletic Club i den spanska högstadivisionen och denna säsong slutade man på femte plats. Valverde har var i klubben sen 2013 då han inledde sin andra sejour på San Mamés och i mars månad stod det klart att 52-åringen förlänger sitt kontrakt med ett år. Det nya kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2017 och överenskommelsen offentliggjordes den 3 mars.

– Jag känner mig väldigt hemma här i Athletic, och det vet vi alla. Jag har sagt det både indirekt och direkt samtidigt som jag även visar det, säger Valverde.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365