Officiellt: Athletic förlänger med Kepa

Officiellt: Athletic förlänger med Kepa

Kepa stannar i Athletic

Målvakten som ryktats vara så gott som klar för en flytt till Real Madrid förlänger med Athletic Club. Detta med endast några månader kvar på kontraktet.

Det var inte många som tvivlade på att Kepa Arrizabalaga skulle lämna Athletic Club för spel i Real Madrid. Med endast några månader kvar på kontraktet med den baskiska klubben såg det ut att bli en flytt till huvudstadslaget. Övergångssumman och lönen var redan bestämt och det var egentligen bara en tidsfråga innan övergången skulle bli officiell.

Efter 16 månaders förhandlingar med Real Madrid tröttnade dock den spanska målvakten på att vänta. Marängerna ska ha dragit ut på tiden för länge och på måndagsmorgonen står det nu klart att Kepa förlänger med Athletic Club.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2025 och utköpsklausulen höjs från 20 till 80 miljoner euro.

Går för Courtois eller De Gea

I och med förlängningen kommer Real Madrid nu rikta blickarna på annat håll. Det är speciellt två namn som finns på önskelistan och det har talats en hel del om Thibaut Courtois från Chelsea samt David De Gea från Manchester United. De båda målvakterna skulle kosta en hel del att knyta till sig men då klubbledningen inte ska vara helt nöjd med Keylor Navas kan man tvingas punga ut en större summa för att förstärka målvaktsposten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply