Officiellt: Arthur skriver på för FC Barcelona

Officiellt: Arthur skriver på för FC Barcelona

Barcelona värvar Arthur

Mittfältaren som varit på gång till den spanska storklubben under ett längre tag har nu skrivit på. Detta samtidigt som Paulinho återvänt till Kina efter endast ett år i klubben.

FC Barcelona och Gremio har kommit överens om en värvning av mittfältaren Arthur. Det hela har varit på gång under en längre tid men nu har man valt att göra det hela officiellt. De båda parterna var överens redan i mars månad men valde då att vänta med flytten för mittfältaren som ansluter till den spanska storklubben i sommar. Arthur ansluter därmed direkt till Barcelonas försäsongsläger och kommer med största sannolikhet att ta Paulinhos plats då han lämnat för spel i Kina.

Barcelona bekräftar att man betalar 31 miljoner euro för spelarens tjänster samt ytterligare 9 miljoner euro i potentiella bonusar. Arthur kommer att skriva på ett sexårskontrakt med sin nya klubb och kommer få en utköpsklausul på 400 miljoner euro.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Barcelonas storstjärnor

Överens redan i mars månad

Att Arthur skulle lämna den brasilianska ligan för spel i FC Barcelona har varit känt under ett längre tid. De båda parterna kom överens redan fyra månader sedan men det har varit oklart när spelaren skulle ansluta till den blåröda klubben. Tidigare pratades det om en flytt i vinter men då Barca valde att göra sig av med Paulinho blev denna övergång istället av redan under sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply