Officiellt: Andrey Yarmolenko klar för Borussia Dortmund

Officiellt- Andrey Yarmolenko klar för Borussia Dortmund

Dortmund värvar Yarmolenko

På måndagseftermiddagen står det klart att Borussia Dortmund värvar in Andrey Yarmolenko, detta som ersättare till Ousmane Dembélé som lämnat för spel i FC Barcelona.

Efter många om och men lämnade Ousmane Dembélé Tyskland och Borussia Dortmund för spel i FC Barcelona. Transfersumman skrevs till 105 miljoner euro plus 45 miljoner i bonusar och på måndagseftermiddagen presenterades spelaren på Camp Nou.

I Dortmund har man inte väntat på att hämta in en ersättare till fransmannen och nu står det klart att Andrey Yarmolenko ansluter till den tyska storklubben, det efter nio säsonger i Dynamo Kiev. Den ukrainske landslagsspelaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med sin nya klubb. 27-åringen kommer bära tröjnummer nio i sin nya klubb.

Dortmund betalar 25 miljoner euro för sitt senaste nyförvärv.

Officiellt: Andrey Yarmolenko klar för Borussia Dortmund

Aubameyang kan lämna

Pierre-Emerick Aubameyang är ett jagat namn i fotbollsvärlden. Spelaren har gått från klarhet till klarhet efter att ha lämnat Saint-Etienne för spel i Borussia Dortmund och under de senaste transferfönsterna har han varit en av det som det ryktats mest om. Tidigare har anfallaren från Gabon varit klar med att han velat stanna i Bundesliga, men i vintras började han gå in på andra banor och nu bekräftar han att han vill lämna för spel på annat håll.

I en intervju med franska Radio Montecarlo säger 28-åringen att tänker på att lämna klubben i sommar, för att utvecklas.
– Jag ser över min situation om jag bör lämna Dortmund eller inte. Klubben och fansen är fantastiska, men om jag vill växa som fotbollsspelare känner jag att jag måste lämna, säger han till radiostationen RMC.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Borussia Dortmunds stjärnor

Officiellt- Andrey Yarmolenko klar för Borussia Dortmund

Info: Allt om Sverige Bulgarien på tv och vilken tid börjar Sverige Bulgarien samt Sverige Bulgarien live stream gratis

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply