Officiellt: Andres Iniesta klar för Vissel Kobe

Officiellt: Andres Iniesta klar för Vissel Kobe

Iniesta till Japan

Mittfältaren lämnar FC Barcelona efter att ha spelat hela sin tid som professionell fotbollsspelare på Camp Nou. Nu står det klart att han skriver på för Vissel Kobe.

Andrés Iniesta var en av de spelare som spelat längst i samma klubb i La Liga. Efter 17 i klubben tackade han för sig för ett par veckor sedan och efter det har ryktena om en flytt dragit igång rejäkt. Spekulationerna kring var Iniesta skulle flytta var väldigt många och det pratades om allt från MLS och Arabemiraten till Kina och Japan. Nu står det klart att det blir det sistnämnda och under torsdagsmorgonen presenterades spanjoren som ny spelare för Vissel Kobe.

– Det är en speciell dag för mig då jag inleder en ny utmaning för mig och min karriär. Jag vill visa min tacksamhet till klubbledningen för de tror på mig i detta projektet. Jag ser fram emot att börja jobba och träffa mina nya lagkamrater. Japan är ett land jag älskar och vi hoppas kunna anpassa oss snabbt och lära oss den japanska kulturen, säger den före detta FC Barcelona-spelaren.

Iniesta påpekade även att han har mycket respekt för den japanska fotboll och dess spelare samt varför han valde Japan före Kina.

– Jag har mycket respekt för den japanska fotbollen och spelarna i ligan. De är intelligenta spelare som har bra teknik. Jag har haft turen att ha fått in flera olika erbjudande men när Kobe hörde av sig var det mest intressant. Den japanska kulturen verkar underbar och jag vill njuta av mitt liv i Japan.

SE ÄVEN: Klart: Andres Iniesta lämnar FC Barcelona

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply