Officiellt: Andrea Conti till Milan

Officiellt: Andrea Conti till Milan

AC Milan presenterar nyförvärvet

Den italienska storklubben bekräftade under fredagseftermiddagen sommarens sjunde nyförvärv, detta i form av Andrea Conti.

AC Milan fortsätter att förstärka inför säsongen 2017/2018. Tidigare har man värvat sex spelare som kommer vara en del av truppen den kommande säsongen och under fredagen blev även Andrea Conti klar för San Siro-klubben. Den italienska U21-landslagsmannen skriver på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2022 och ansluter från Atalanta där han gjorde Serie A-debut i januari 2016.

Sedan tidigare har man bland annat värvat spelare som Calhanoglu, Andre Silva och Ricardo Rodríguez.

Donnarumma ser ut att förlänga

Milan går från klarhet till klarhet med sina nya ägare och investerare. Men det finns en hållhake på spelarna med investerarna och det samma gäller Donnarumma. Skulle man misslyckas ta sig till Champions League nästa säsong kommer man behöva sälja flera av de största namnen och därför har Gianluigi Donnarumma en speciell klausul. Att det nya kontrakt kommer sträcka sig till och med sommaren 2020 och att spelaren kommer tjäna 6 miljoner euro per säsong är klart, något som dock är mindre bestämt är spelarens utköpsklausul.

Skulle Milan kvalificera sig för spel i Champions League säsongen 2018/2019 höjs spelarens utköpsklausul till 100 miljoner euro, skulle man inte göra det kommer den ligga kvar på 50 miljoner euro, ett pris som många av Europas största klubbar kan tänka sig att betala för spelaren som endast är 18 år.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply