Officiellt: Anders Christiansen lämnar Malmö FF

Officiellt: Anders Christiansen lämnar Malmö FF

MFF säljer Christiansen

Mittfältaren lämnar Malmö FF efter två säsonger i den skånska storklubben. Istället skriver han på för Gent i den belgiska ligan.

Det har varit på tapeten under en längre tid. Anders Christiansen lämnar Malmö FF efter två säsonger. Dansken som anslöt från Serie A 2016 har under sina två säsonger i klubben tagit två SM-guld och spelat totalt 49 matcher. Efter 2017 års säsong utsågs dansken till Allsvenskans bästa mittfältare samt fick priset som Allsvenskans mest värdefulle spelare.

Nu står det klart att han flyttar till belgiska Gent med omedelbar verkan. Detta trots ett kontrakt med MFF till och med 2022.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF
– Med sin spelstil och personlighet har Anders varit en mycket viktig spelare för MFF, både på planen och i omklädningsrummet. När vi i somras förlängde kontraktet, trots intresse från andra klubbar, var Anders tydlig med att han fortsatt var intresserad av internationella anbud och därför kom vi överens om att MFF skulle ge den möjligheten. En förutsättning, som båda parter var helt överens om, var att MFF i så fall skulle få ett bättre totalt ekonomiskt utfall än vad fallet hade blivit utan förlängningen. Vi hade mycket gärna sett honom kvar, både för MFF:s skull och för att vi tror han hade kunnat få bättre erbjudanden efter en ny framgångsrik säsong, men vi skiljs som de bästa av vänner och ser gärna Anders tillbaka i MFF längre fram.

Officiellt- Anders Christiansen lämnar Malmö FF

Anders Christiansen
– Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären.

– Jag har haft det fantastiskt och älskat att spela för MFF. Jag har vunnit mästerskap och har haft fantastiska lagkamrater. Den inramning ni supportrar skapar är magisk. Alla fotbollsspelare borde få uppleva det men det är bara några få av oss som får det, jag är tacksam för att jag varit en av dem. Man kan inte garantera något i denna fotbollsvärld men jag hoppas uppriktigt att det blir på återseende.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Malmö FFs stjärnor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply