Officiellt: Alexis Sánchez klar för Manchester United

bet365
Officiellt- Alexis Sánchez klar för Manchester United

Alexis till United

Efter drygt två år av en mindre transfercirkus är det hela över. Alexis Sánchez lämnar Arsenal för spel i Manchester United samtidigt som Henrikh Mkhitaryan går i motsatt riktning.

Sen i somras har det varit en turbolent tid för Alexis Sánchez. Spelarens kontrakt med Arsenal gick ut sommaren 2018 och jakten på en ny klubb var långt ifrån lätt. Tillsammans med Mesut Özil var det så gott som klart att chilenaren var inne på sin sista tid på Emirates Stadium och nu har en flytt tillslut blivit klar. Det pratades mycket om en flytt till Manchester City med Pep Guardiola  spetsen men nu valde Alexis istället att gå till lokalrivalerna Manchester United. Chilenaren har skrivit på ett kontrakt med United och ansluter direkt till Jose Mourinhos grupp.

– Jag såg väldigt mycket fram emot att komma till världens största klubb. Jag har spelat tre och ett halvt underbara år i Arsenal och jag tar med mig väldigt bra minnen jag har, både med klubben och fansen. Att få chansen att spela på en historisk arena som Old Trafford och jobba med Jose Mourinho var något jag inte kunde säga nej till. Jag är väldigt stolt över att vara den första chilenska spelaren någonsin att spela i Uniteds förstalag. Jag hoppas kunna visa för fansen varför United värvade mig, säger Alexis till klubbens officiella hemsida.

SE ÄVEN: Lucas Moura är överens med Manchester United?

Även Jose Mourinho kommenterade övergången.

– Alexis är en av världens bästa anfallare och han kommer passa in väldigt bra tillsammans med de andra offensiva spelarna. Han har hög ambition, driv och en bra personlighet. Han kommer även göra sina lagkamrater ännu bättre.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply